Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny makaron tagliatelle z brokułami i wędzonym schabem w sosie śmietanowym. Danie jest proste oraz błyskawiczne w przygotowaniu, ale dostarczy kubkom smakowym niesamowitych doznań. Wszystkie składniki tworzą niezwykle zgraną kompozycję, a świeży tymianek dodaje daniu świeżości, wyrazistości i pięknego aromatu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458631
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1713
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458631
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1713
Składniki
Makaron tagliatelle gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Brokuł dzielimy na małe różyczki i również gotujemy je al dente w lekko osolonej oraz posłodzonej wodzie (przez około 4 - 5 minut), a następnie hartujemy je pod zimną wodą.* * Brokuł ugotowany al dente jest jędrny oraz zachowuje więcej wartości odżywczych. Hartowanie go pod zimną wodą pozwoli na zachowanie pięknego zielonego koloru.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na oliwie. Następnie dodajemy do niej pokrojony w paski schab oraz rozgnieciemy przez praskę czosnek. Smażymy przez chwilę do momentu uwolnienia aromatu. Zawartość patelni zalewamy śmietanką, zagotowujemy i doprawiamy sos solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Powstały sos mieszamy z ugotowanym makaronem oraz brokułami. Danie wykładamy na talerze i podajemy ze świeżym tymiankiem.
WSKAZÓWKI Jeśli lubicie jeszcze bardziej wyraziste dania, to możecie wyostrzyć jego smak dodatkiem parmenanu. Parmezan możecie dodać podczas przygotowania sosu lub posypać nim już gotowe danie.