Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pożywne ale i dość lekkie danie. Z kiełbasą chorizo bardziej treściwe, a bez - bardziej fit :-) Szybkie, idealne zarówno po ciężkim dniu pracy jak i do kolacji przy świecach!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15861
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4805
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 549
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15861
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4805
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 549
Składniki
1. Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu 2. Kroimy kiełbaski w plasterki - półksiężyce 3. Pomidory kroimy w paski (zalewę zostawiamy, nie wylewamy!) 4. Oliwki kroimy w platerki 5. Siekamy zioła (cała bazylia i pietruszka) 6. Słonecznik można chwilę uprażyć na suchej patelni
Wrzucamy pokrojoną kiełbasę na suchą patelnię, chwilę smażymy mieszając (około 2 minuty), następnie dorzucamy: pomidory wraz z zalewą, oliwki i pestki dyni, podsmażamy około 5 minut, dorzucamy startą skórkę z cytryny oraz zioła. Całość wrzucamy do ugotowanego wcześniej makaronu i mieszamy. Po wyłożeniu na talerze można posypać suszonym oregano i ozdobić kilkoma listkami bazylii. Danie świetnie się komponuje z kieliszkiem czerwonego wina :-)