Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pożywne ale i dość lekkie danie. Z kiełbasą chorizo bardziej treściwe, a bez - bardziej fit :-) Szybkie, idealne zarówno po ciężkim dniu pracy jak i do kolacji przy świecach!
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 63
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 141
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 400
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 256
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 63
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 141
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 400
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 256
Składniki
1. Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu 2. Kroimy kiełbaski w plasterki - półksiężyce 3. Pomidory kroimy w paski (zalewę zostawiamy, nie wylewamy!) 4. Oliwki kroimy w platerki 5. Siekamy zioła (cała bazylia i pietruszka) 6. Słonecznik można chwilę uprażyć na suchej patelni
Wrzucamy pokrojoną kiełbasę na suchą patelnię, chwilę smażymy mieszając (około 2 minuty), następnie dorzucamy: pomidory wraz z zalewą, oliwki i pestki dyni, podsmażamy około 5 minut, dorzucamy startą skórkę z cytryny oraz zioła. Całość wrzucamy do ugotowanego wcześniej makaronu i mieszamy. Po wyłożeniu na talerze można posypać suszonym oregano i ozdobić kilkoma listkami bazylii. Danie świetnie się komponuje z kieliszkiem czerwonego wina :-)