Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pożywne ale i dość lekkie danie. Z kiełbasą chorizo bardziej treściwe, a bez - bardziej fit :-) Szybkie, idealne zarówno po ciężkim dniu pracy jak i do kolacji przy świecach!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35986
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1305
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35986
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1305
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
        
        
                Składniki
1. Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu 2. Kroimy kiełbaski w plasterki - półksiężyce 3. Pomidory kroimy w paski (zalewę zostawiamy, nie wylewamy!) 4. Oliwki kroimy w platerki 5. Siekamy zioła (cała bazylia i pietruszka) 6. Słonecznik można chwilę uprażyć na suchej patelni
Wrzucamy pokrojoną kiełbasę na suchą patelnię, chwilę smażymy mieszając (około 2 minuty), następnie dorzucamy: pomidory wraz z zalewą, oliwki i pestki dyni, podsmażamy około 5 minut, dorzucamy startą skórkę z cytryny oraz zioła. Całość wrzucamy do ugotowanego wcześniej makaronu i mieszamy. Po wyłożeniu na talerze można posypać suszonym oregano i ozdobić kilkoma listkami bazylii. Danie świetnie się komponuje z kieliszkiem czerwonego wina :-)