Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-10-2018
Uwielbiam proste i szybkie w przygotowaniu dania, które dostarczają prawdziwej gry smaków i aromatów, a do tego są bardzo pożywne. Taka jest moja dzisiejsza propozycja, która z pewnością zapisze się na stałe do mojego menu. Makaron z ciecierzycy jest niezwykle zdrowy. Zawiera mało węglowodanów, ale sporo białka, błonnika oraz składników mineralnych tj. fosfor, miedź oraz mangan. Dzisiaj otula go sos na bazie mleczka kokosowego oraz aromatyczny kurczak, cukinia, słodka marchewka i świeża kolendra. Wszystkie smaki doskonale ze sobą współgrają. Gorąco polecam Wam to połączenie! :)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19858
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6905
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242976
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19858
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6905
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242976
Składniki
Polędwiczki kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy je w łyżce mleczka oraz oleju kokosowego. Następnie oprószamy je solą oraz mielonym kardamonem i odstawiamy do lekkiego zamarynowania.
Cukinię kroimy w drobną kostkę, a marchewki w bardzo cienkie plasterki. Na oleju kokosowym podsmażamy delikatnie kawałki polędwiczek, a następnie zalewamy je mleczkiem kokosowym (stałą częścią), dodajemy syrop klonowy, szczyptę soli oraz kardamonu i dusimy wszystko przez chwilę.
Makaron z ciecierzycy gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy go z sosem kokosowym, dodajemy pokrojone kawałki warzyw oraz posiekaną świeżą kolendrę, mieszamy i gotowe! Przyznam szczerze, że nie przepadam za smakiem świeżej kolendry, ale w tym połączeniu sprawdziła się idealnie i naprawdę bardzo mi smakowała! :D Życzę smacznego! :)