Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię makaron, dlatego eksperymentuję z różnymi jego rodzajami i dodatkami. Oto przykład bardzo lekkiego i szybkiego, warzywnego dania.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1108
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 393
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3281
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 775
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1108
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 393
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3281
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 775
Składniki
Makaron przyrządzamy według opisu na opakowaniu. W międzyczasie cukinię startą na dużych oczkach, odciśniętą smażymy na oleju, aż odparuje pozostała woda. Dokładamy do niej natkę oraz bazylię, mieszamy i chwilę dusimy. Następnie dodajemy serek topiony i mieszamy by się roztopił i równomiernie połączył z cukinią. Ugotowany, odcedzony makaron wrzucamy do cukinii i smażymy jeszcze przez chwilę. Na końcu doprawiamy do smaku solą i pieprzem.