Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię makaron, dlatego eksperymentuję z różnymi jego rodzajami i dodatkami. Oto przykład bardzo lekkiego i szybkiego, warzywnego dania.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 469
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9610
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4446
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 469
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9610
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4446
Składniki
Makaron przyrządzamy według opisu na opakowaniu. W międzyczasie cukinię startą na dużych oczkach, odciśniętą smażymy na oleju, aż odparuje pozostała woda. Dokładamy do niej natkę oraz bazylię, mieszamy i chwilę dusimy. Następnie dodajemy serek topiony i mieszamy by się roztopił i równomiernie połączył z cukinią. Ugotowany, odcedzony makaron wrzucamy do cukinii i smażymy jeszcze przez chwilę. Na końcu doprawiamy do smaku solą i pieprzem.