Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię makaron, dlatego eksperymentuję z różnymi jego rodzajami i dodatkami. Oto przykład bardzo lekkiego i szybkiego, warzywnego dania.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1577
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 319
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1577
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 319
Składniki
Makaron przyrządzamy według opisu na opakowaniu. W międzyczasie cukinię startą na dużych oczkach, odciśniętą smażymy na oleju, aż odparuje pozostała woda. Dokładamy do niej natkę oraz bazylię, mieszamy i chwilę dusimy. Następnie dodajemy serek topiony i mieszamy by się roztopił i równomiernie połączył z cukinią. Ugotowany, odcedzony makaron wrzucamy do cukinii i smażymy jeszcze przez chwilę. Na końcu doprawiamy do smaku solą i pieprzem.