Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron mogłabym jeść codziennie :) Nieważne czy z zawiesistym sosem, czy z samą oliwą, czosnkiem i ziołami ???? To danie jest bardzo proste, a ponieważ do sosu śmietanowego dorzuciłam też sporo boczku, to nawet mój mięsożerny mąż był zadowolony :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36005
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1309
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1793
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36005
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1309
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1793
        
        
                Składniki
Boczek kroimy w cienkie paseczki, wrzucamy na patelnię i smażymy do momentu aż się wytopi z niego tłuszcz. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy chwilę aż się zeszkli. Dorzucamy drobno posiekany czosnek i startą na grubych oczkach cukinię (ze skórką). Dolewamy troszkę wody i całość chwilę dusimy. Dodajemy śmietanę wymieszaną z jajkiem i doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i podajemy z naszym śmietanowym sosem. Posypujemy tartym żółtym serem. Smacznego!