Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron mogłabym jeść codziennie :) Nieważne czy z zawiesistym sosem, czy z samą oliwą, czosnkiem i ziołami ???? To danie jest bardzo proste, a ponieważ do sosu śmietanowego dorzuciłam też sporo boczku, to nawet mój mięsożerny mąż był zadowolony :)
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 60
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 194
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 60
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 194
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Składniki
Boczek kroimy w cienkie paseczki, wrzucamy na patelnię i smażymy do momentu aż się wytopi z niego tłuszcz. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy chwilę aż się zeszkli. Dorzucamy drobno posiekany czosnek i startą na grubych oczkach cukinię (ze skórką). Dolewamy troszkę wody i całość chwilę dusimy. Dodajemy śmietanę wymieszaną z jajkiem i doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i podajemy z naszym śmietanowym sosem. Posypujemy tartym żółtym serem. Smacznego!