Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie jarskie z makaronu z dodatkiem cukinii, pieczarek z odrobiną papryczki chili i czosnku. Prosto, szybko, smacznie i tanio.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1087
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 164
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4239
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1087
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 164
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4239
Składniki
Makaron /typu: świderki, kolanka lub podobny/ gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Cukinie obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, solimy i odstawiamy na 20 min. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki oraz drobno posiekany czosnek. Po ok. 5 min. dodajemy odsączoną z soku cukinię i kawałek drobno posiekanej papryczki chili. Wszystko razem smażymy często mieszając do czasu aż sok z pieczarek i cukinii odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kiedy pieczarki i cukinia będą już dobre na patelnię dodajemy odsączony ugotowany makaron, mieszamy, mocno podgrzewamy i podajemy.