Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie jarskie z makaronu z dodatkiem cukinii, pieczarek z odrobiną papryczki chili i czosnku. Prosto, szybko, smacznie i tanio.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12790
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5729
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7215
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12790
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5729
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7215
Składniki
Makaron /typu: świderki, kolanka lub podobny/ gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Cukinie obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, solimy i odstawiamy na 20 min. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki oraz drobno posiekany czosnek. Po ok. 5 min. dodajemy odsączoną z soku cukinię i kawałek drobno posiekanej papryczki chili. Wszystko razem smażymy często mieszając do czasu aż sok z pieczarek i cukinii odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kiedy pieczarki i cukinia będą już dobre na patelnię dodajemy odsączony ugotowany makaron, mieszamy, mocno podgrzewamy i podajemy.