Dania główne Przepis na:
Makaron z cukinią i pieczarkami na pikantnie

Przepisów i artykułów: 498 Ocena: 3579
Dodano: 25.07.2018
Odsłon: 608
Składniki
- makaron 25 dag
- cukinia młoda 1 szt
- pieczarki 10 szt
- czosnek 2 ząbki
- papryczka chili 1 szt
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- masło klarowane do smażenia
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Makaron /typu: świderki, kolanka lub podobny/ gotujemy al dente w osolonym wrzątku.
Cukinie obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, solimy i odstawiamy na 20 min.
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki oraz drobno posiekany czosnek. Po ok. 5 min. dodajemy odsączoną z soku cukinię i kawałek drobno posiekanej papryczki chili.
Wszystko razem smażymy często mieszając do czasu aż sok z pieczarek i cukinii odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kiedy pieczarki i cukinia będą już dobre na patelnię dodajemy odsączony ugotowany makaron, mieszamy, mocno podgrzewamy i podajemy.
Komentarze do przepisu (2)

Maudie 26 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Na pikantnie to coś dla mnie :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz