Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwierzcie mi - takie dania są najlepsze:). Kilka prostych składników, 15 minut pracy i gotowe! Makaron z sosem gorgonzola jest intensywny w smaku, polecam amatorom serowych smaków:).
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 612
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1495
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 329
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 612
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1495
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 329
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Za pomocą obieraczki ścinamy kolejne warstwy cukinii tworząc długie, cienkie paski. Cebulę kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i cukinię. Dusimy do odparowania wody z warzyw. Dolewamy śmietankę, dodajemy pokruszoną gorgonzolę, sól i przyprawy. Dusimy do momentu aż ser się rozpuści a sos zgęstnieje. Mieszamy z ugotowanym makaronem.