Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z cukinią i sosem gorgonzola

Makaron z cukinią i sosem gorgonzola

Autor:

Przepisów i artykułów: 470 Ocena: 9620

Dodano:

Odsłon: 10044

Uwierzcie mi - takie dania są najlepsze:). Kilka prostych składników, 15 minut pracy i gotowe! Makaron z sosem gorgonzola jest intensywny w smaku, polecam amatorom serowych smaków:).

Składniki

  • 300g makaronu, u mnie rurki
  • 150g sera gorgonzola
  • 1 duża cukinia
  • 2 cebule
  • 150 ml śmietanki 18%
  • olej
  • sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z cukinią i sosem gorgonzola

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Za pomocą obieraczki ścinamy kolejne warstwy cukinii tworząc długie, cienkie paski. Cebulę kroimy w kostkę.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i cukinię. Dusimy do odparowania wody z warzyw. Dolewamy śmietankę, dodajemy pokruszoną gorgonzolę, sól i przyprawy. Dusimy do momentu aż ser się rozpuści a sos zgęstnieje. Mieszamy z ugotowanym makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń