Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój kolejny letni posiłek:) Bardzo prosty w przygotowaniu:)
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4460
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1064
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3141
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4460
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1064
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3141
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Składniki
Makaron ugotować al dente. Cukinię dokładnie umyć i wraz ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szynkę i boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, aż wszystko się zarumieni. Dodajemy startą cukinię i razem dusimy pod przykryciem przez moment, aż cukinia zmięknie. Delikatnie solimy i pieprzymy.
Żółtka należy rozbełtać widelcem, dodać śmietanę, posolić, popieprzyć, dodać gałkę muszkatołową do smaku oraz odrobinę papryki ostrej. Tak przygotowanym sosem zalać boczek z szynką i cukinią. Wszystko razem wymieszać i dobrze zagrzać, następnie dodać ugotowany makaron. Cały czas mieszając dodawać wcześniej starty ser żółty. Danie należy podawać gorące. Smacznego!