Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój kolejny letni posiłek:) Bardzo prosty w przygotowaniu:)
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2562
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 696
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1516
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13955
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2562
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 696
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1516
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13955
Składniki
Makaron ugotować al dente. Cukinię dokładnie umyć i wraz ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szynkę i boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, aż wszystko się zarumieni. Dodajemy startą cukinię i razem dusimy pod przykryciem przez moment, aż cukinia zmięknie. Delikatnie solimy i pieprzymy.
Żółtka należy rozbełtać widelcem, dodać śmietanę, posolić, popieprzyć, dodać gałkę muszkatołową do smaku oraz odrobinę papryki ostrej. Tak przygotowanym sosem zalać boczek z szynką i cukinią. Wszystko razem wymieszać i dobrze zagrzać, następnie dodać ugotowany makaron. Cały czas mieszając dodawać wcześniej starty ser żółty. Danie należy podawać gorące. Smacznego!