Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój kolejny letni posiłek:) Bardzo prosty w przygotowaniu:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5806
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18422
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5806
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18422
Składniki
Makaron ugotować al dente. Cukinię dokładnie umyć i wraz ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szynkę i boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, aż wszystko się zarumieni. Dodajemy startą cukinię i razem dusimy pod przykryciem przez moment, aż cukinia zmięknie. Delikatnie solimy i pieprzymy.
Żółtka należy rozbełtać widelcem, dodać śmietanę, posolić, popieprzyć, dodać gałkę muszkatołową do smaku oraz odrobinę papryki ostrej. Tak przygotowanym sosem zalać boczek z szynką i cukinią. Wszystko razem wymieszać i dobrze zagrzać, następnie dodać ugotowany makaron. Cały czas mieszając dodawać wcześniej starty ser żółty. Danie należy podawać gorące. Smacznego!