Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedna potrawa z "surowej serii". Szybka, zdrowa i bardzo smaczna. Sos pomidorowy ma tak uniwersalny smak, ze uzywam go tez czesto jako dressingu do salat.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 102
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 173
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 33
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 102
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 173
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 33
Składniki
Kwestia smaku jest uzycie soli do tego sosu. Osobiscie bardzo lubie jego specyficzny smak bez soli, wiec nie dodaje jej juz , a nawet mocze suszone pomidory w wodzie jakis czas przed uzyciem, gdyz zawieraja wg. mnie jej zbyt duzo. Ale to tylko i wylacznie kwestia smaku, mysle, ze dla innych dodanie soli, innych przypraw czy wiekszej ilosci czosnku bedzie oczywiste. Za pomocą spiralnego noża "pociac" cukinie aby uzyskac spaghetti. Pozostałe skladniki pokrojone na kawalki zmiksowac z niewielka ilościa wody az do uzyskania kremowego sosu. Zaczynam od bardziej twardych skladników - daktyli, suszonych pomidorów i czasnku, nastepnie dodaje liscie bazylii, awokado i pomidory. Doprawic ewentualnie przyprawami i podac z makaronem z cukinii.