Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedna potrawa z "surowej serii". Szybka, zdrowa i bardzo smaczna. Sos pomidorowy ma tak uniwersalny smak, ze uzywam go tez czesto jako dressingu do salat.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1843
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1599
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2104
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1843
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1599
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2104
Składniki
Kwestia smaku jest uzycie soli do tego sosu. Osobiscie bardzo lubie jego specyficzny smak bez soli, wiec nie dodaje jej juz , a nawet mocze suszone pomidory w wodzie jakis czas przed uzyciem, gdyz zawieraja wg. mnie jej zbyt duzo. Ale to tylko i wylacznie kwestia smaku, mysle, ze dla innych dodanie soli, innych przypraw czy wiekszej ilosci czosnku bedzie oczywiste. Za pomocą spiralnego noża "pociac" cukinie aby uzyskac spaghetti. Pozostałe skladniki pokrojone na kawalki zmiksowac z niewielka ilościa wody az do uzyskania kremowego sosu. Zaczynam od bardziej twardych skladników - daktyli, suszonych pomidorów i czasnku, nastepnie dodaje liscie bazylii, awokado i pomidory. Doprawic ewentualnie przyprawami i podac z makaronem z cukinii.