Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron podsmażany na patelni z suszonymi pomidorami, czosnkiem i papryczką chili - szybko, prosto i smacznie:)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22344
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 160
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 487
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22344
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 160
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 487
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku a następnie odsączamy. Na patelni rozgrzewamy olej /polecam olej po suszonym pomidorach/, dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy przez chwilę pilnując by się nie przypalił. Następnie dodajemy pokrojone suszone pomidory i drobno posiekaną papryczkę chili /w ilości według uznania/. Całość podsmażamy 2-3 min. często mieszając. Dodajemy makaron i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy by wszystkie składniki dobrze się połączyły i mocno podgrzały. Podajemy na gorąco.