Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po co kupować gotowe pesto, skoro można je samodzielnie przygotować w kilkadziesiąt sekund? Jeśli któryś ze składników jest nam szczególnie bliski, sami możemy zdecydować, w jakiej proporcji go użyjemy. Zapraszam na pyszne świeże pesto z młodych listków bazylii, podane z razowym makaronem spaghetti.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11432
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1195
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11432
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1195
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Składniki
Listki bazylii wrzucić do kubka do blendowania, dodać orzeszki, czosnek, polać oliwą, zasypać serem, doprawić do smaku i rozdrobnić blenderem. Jeśli sos będzie za gęsty, dodać jeszcze odrobinę oliwy. Ugotować w osolonej wodzie makaron al dente, odcedzić. Wrzucić gorący na patelnię lub do garnka, w którym się gotował, dodać porcję pesto, wymieszać i całość chwilę podgrzewać. Podawać ze świeżymi listkami bazylii i tartym parmezanem, jeśli lubicie duuuużo sera. Smacznego.