Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po co kupować gotowe pesto, skoro można je samodzielnie przygotować w kilkadziesiąt sekund? Jeśli któryś ze składników jest nam szczególnie bliski, sami możemy zdecydować, w jakiej proporcji go użyjemy. Zapraszam na pyszne świeże pesto z młodych listków bazylii, podane z razowym makaronem spaghetti.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21617
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21617
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Składniki
Listki bazylii wrzucić do kubka do blendowania, dodać orzeszki, czosnek, polać oliwą, zasypać serem, doprawić do smaku i rozdrobnić blenderem. Jeśli sos będzie za gęsty, dodać jeszcze odrobinę oliwy. Ugotować w osolonej wodzie makaron al dente, odcedzić. Wrzucić gorący na patelnię lub do garnka, w którym się gotował, dodać porcję pesto, wymieszać i całość chwilę podgrzewać. Podawać ze świeżymi listkami bazylii i tartym parmezanem, jeśli lubicie duuuużo sera. Smacznego.