Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wegetarian, ale nie tylko.
Polecam.
Odsłon: 1316
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1678
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1151
Polecam.
Odsłon: 1316
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1678
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1151
Składniki
Ulubiony makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Rzodkiewki oczyścić, umyć. Odcisnąć z wody. Odkroić kulki. Pokroić na ćwiartki. W garnku rozpuścić masło i dodać pokrojone rzodkiewki. Dusić na wolnym ogniu kilka minut, mieszać. Zalać bulionem i gotować ok 15 min na wolnym ogniu. Dodać szczyptę cukru. Liście rzodkiewki przebrać. Odrzucić te gorsze. Pokroić drobno. Wrzucić na wrzątek i gotować ok 3 min. Odcedzić na sicie i przelać zimnq wodą. W kubku rozbełtać jajko ze śmietaną i mąką. Dodać liście i wymieszać. Taką mieszanką zalać gotujące się rzodkiewki. Mieszać. Na koniec dodać sok z cytryny, pieprz świeżo mielony i sól do smaku. Przygotowany makaron rozłożyć na talerze. Makaron polać duszonymi rzodkiewkami. Smacznego