Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wegetarian, ale nie tylko.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6946
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30423
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29184
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6946
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30423
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29184
Składniki
Ulubiony makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Rzodkiewki oczyścić, umyć. Odcisnąć z wody. Odkroić kulki. Pokroić na ćwiartki. W garnku rozpuścić masło i dodać pokrojone rzodkiewki. Dusić na wolnym ogniu kilka minut, mieszać. Zalać bulionem i gotować ok 15 min na wolnym ogniu. Dodać szczyptę cukru. Liście rzodkiewki przebrać. Odrzucić te gorsze. Pokroić drobno. Wrzucić na wrzątek i gotować ok 3 min. Odcedzić na sicie i przelać zimnq wodą. W kubku rozbełtać jajko ze śmietaną i mąką. Dodać liście i wymieszać. Taką mieszanką zalać gotujące się rzodkiewki. Mieszać. Na koniec dodać sok z cytryny, pieprz świeżo mielony i sól do smaku. Przygotowany makaron rozłożyć na talerze. Makaron polać duszonymi rzodkiewkami. Smacznego