Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wegetarian, ale nie tylko.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Składniki
Ulubiony makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Rzodkiewki oczyścić, umyć. Odcisnąć z wody. Odkroić kulki. Pokroić na ćwiartki. W garnku rozpuścić masło i dodać pokrojone rzodkiewki. Dusić na wolnym ogniu kilka minut, mieszać. Zalać bulionem i gotować ok 15 min na wolnym ogniu. Dodać szczyptę cukru. Liście rzodkiewki przebrać. Odrzucić te gorsze. Pokroić drobno. Wrzucić na wrzątek i gotować ok 3 min. Odcedzić na sicie i przelać zimnq wodą. W kubku rozbełtać jajko ze śmietaną i mąką. Dodać liście i wymieszać. Taką mieszanką zalać gotujące się rzodkiewki. Mieszać. Na koniec dodać sok z cytryny, pieprz świeżo mielony i sól do smaku. Przygotowany makaron rozłożyć na talerze. Makaron polać duszonymi rzodkiewkami. Smacznego