Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na jesienny obiad. Prosto, szybko i smacznie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3744
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2099
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5555
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3744
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2099
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5555
Składniki
Dynię podsmaż na maśle (ok. 10 minut). Cebulę pokrój w kostkę, zrumień na tłuszczu, dodaj mięso. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy do czasu aż mięso się ładnie zrumieni. Sparzone pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa. Duś pod przykryciem przez ok. 5 minut. Do garnka przełóż mięso, dodaj dynię i szpinak. Zalej bulionem. Dodaj koncentrat. Dopraw solą, słodką papryką i pieprzem. Dodaj oregano. Gotuj przez ok. 5 minut. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Makaron podawaj na ciepło z przygotowanym sosem.