Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3939
Dodano: 19.10.2017
Odsłon: 776
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Dynię podsmaż na maśle (ok. 10 minut). Cebulę pokrój w kostkę, zrumień na tłuszczu, dodaj mięso. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy do czasu aż mięso się ładnie zrumieni. Sparzone pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa. Duś pod przykryciem przez ok. 5 minut. Do garnka przełóż mięso, dodaj dynię i szpinak. Zalej bulionem. Dodaj koncentrat. Dopraw solą, słodką papryką i pieprzem. Dodaj oregano. Gotuj przez ok. 5 minut. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Makaron podawaj na ciepło z przygotowanym sosem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)