Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na jesienny obiad. Prosto, szybko i smacznie.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3279
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1278
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1775
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 581
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3279
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1278
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1775
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 581
Składniki
Dynię podsmaż na maśle (ok. 10 minut). Cebulę pokrój w kostkę, zrumień na tłuszczu, dodaj mięso. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy do czasu aż mięso się ładnie zrumieni. Sparzone pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa. Duś pod przykryciem przez ok. 5 minut. Do garnka przełóż mięso, dodaj dynię i szpinak. Zalej bulionem. Dodaj koncentrat. Dopraw solą, słodką papryką i pieprzem. Dodaj oregano. Gotuj przez ok. 5 minut. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Makaron podawaj na ciepło z przygotowanym sosem.