Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z dynią i pieczarkami

Makaron z dynią i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3771

Dodano:

Odsłon: 371

Danie dla tych, którzy lubią smak dyni.

Składniki

  • dynia 0,5 kg
  • pieczarki 20-25dag
  • makaron tagliatelle 40 dag
  • kostka rosołowa 1 szt.
  • olej 2łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1 szt.
  • ser żółty 7 łyżek
  • śmietanka kremówka 30 % 1 szklanka
  • sól
  • pieprz
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać. Czosnek pokroić drobno. Przysmażyć na oleju. Lekko posolić.

  2. Dynię pokroić w kostkę. Dodać do przysmażonej cebuli. Dusić pod przykryciem ok.15min.

  3. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Lekko posolić i dodać pieprzu. Dusić co jakiś czas mieszając do czasu kiedy warzywa będą miękkie. Przez ten czas ugotować makaron. Odcedzić, skropić olejem.

  4. Wlać śmietankę i gotować na małym ogniu do czasu kiedy zgęstnieje. Doprawić. Na talerzu posypać serem żółtym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń