Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla tych, którzy lubią smak dyni.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2487
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3413
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1491
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2195
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2487
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3413
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1491
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2195
Składniki
Cebulę posiekać. Czosnek pokroić drobno. Przysmażyć na oleju. Lekko posolić.
Dynię pokroić w kostkę. Dodać do przysmażonej cebuli. Dusić pod przykryciem ok.15min.
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Lekko posolić i dodać pieprzu. Dusić co jakiś czas mieszając do czasu kiedy warzywa będą miękkie. Przez ten czas ugotować makaron. Odcedzić, skropić olejem.
Wlać śmietankę i gotować na małym ogniu do czasu kiedy zgęstnieje. Doprawić. Na talerzu posypać serem żółtym.