Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z fetą i buraczkami"
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2174
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 142
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 247
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2174
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 142
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 247
Składniki
Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Buraki wyszoruj (nie obieraj), po czym ugotuj w osolonej wodzie. Gdy będą miękkie, odlej, odczekaj, aż ostygną i obierz ze skóry. Zetrzyj je na tarce o dużych oczkach.
Poszatkowaną cebulę zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj ją do buraków, a następnie zmiksuj na gładką masę za pomocą blendera.
Podgrzej ją w rondelku z dodatkiem soku cytrynowego i octu jabłkowego. Wymieszaj z cukrem i szczyptą soli.
Tak przygotowane buraczki nałóż na makaron. Posyp danie pokruszonym serem feta i zieleniną.Źródło: Kurier TV