Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle prosto, aromatycznie, a przede wszystkim smacznie.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Składniki
1. We wrzącej, osolonej wodzie ugotuj makaron al dente i odcedź, tak aby pozostał lekko wilgotny. 2. W małym rondelku doprowadź oliwę niemal do wrzenia, zdejmij ją z ognia i natychmiast wrzuć do niej czosnek, imbir, paprykę chilli oraz sól i dokładnie wszystko wymieszaj. 3. Przykryj rondel i odstaw na 3-5 minut, aby oliwa przeszła aromatem przypraw. 4. Podgrzej oliwę, polej nią ugotowany makaron i całość dokładnie wymieszaj. 5. Podawaj natychmiast na podgrzanych talerzach. 6. Smacznego.