Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie, do tego niedrogie i szybciutko sie je przyrządza.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5762
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 140
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5762
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 140
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Jagody przebieramy i płuczemy, wkładamy do rondelka. W momencie kiedy wrzucamy makaron do wrzątku, włączamy palnik pod rondelkiem, dosypujemy cukry i często mieszając trzymamy na małym ogniu przez kilka minut.
Makaron odcedzamy, wykładamy na talerz, polewamy powstałym z jagód sosem. Na koniec dokładamy kilka "kleksików" ze śmietany i wcinamy;)
Mała rada: po zjedzeniu makaronu, zanim szeroko sie uśmiechniecie - lepiej wyszczotkujcie zęby ;)