Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie, do tego niedrogie i szybciutko sie je przyrządza.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 138
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 138
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Jagody przebieramy i płuczemy, wkładamy do rondelka. W momencie kiedy wrzucamy makaron do wrzątku, włączamy palnik pod rondelkiem, dosypujemy cukry i często mieszając trzymamy na małym ogniu przez kilka minut.
Makaron odcedzamy, wykładamy na talerz, polewamy powstałym z jagód sosem. Na koniec dokładamy kilka "kleksików" ze śmietany i wcinamy;)
Mała rada: po zjedzeniu makaronu, zanim szeroko sie uśmiechniecie - lepiej wyszczotkujcie zęby ;)