Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11947
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 125
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8699
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155412
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1177
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11947
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 125
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8699
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155412
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1177
Składniki
Przygotowałam składniki jak na zdjęciu. Pokroiłam: cebulę w piórka, kiełbasę w plasterki, paprykę w paseczki, czosnek posiekałam. W rondelku na małym ogniu zeszkliłam cebulę i dodałam kiełbasę, gdy zaczęły się rumienić dodałam paprykę i czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć dodałam pół szklanki wody i dodałam serek topiony aby się rozpuścił. Można użyć samej śmietany ale wile jak sos jest bardziej serowy. Potem dodałam z grubsza pokrojony ser żółty i tez go rozpuściłam. Na koniec dodałam kapary i pieprz. Po wyłączeniu ognia dodałam śmietanę i posiekane listki bazylii.
Dodatki są same w sobie słone więc uważałam z soleniem. Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu.
Smacznego :)