Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, proste i szybkie danie z makaronem. Zrobimy je w kilka chwil.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2102
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9680
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3359
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6795
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2102
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9680
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3359
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6795
Składniki
Kiełbasę, pieczarki, cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Por kroimy w krążki, marchew i pietruszkę ścieramy na małych oczkach tarki. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, posypujemy vegetą, dusimy aż puszczą soki. Wtedy dodajemy pomidory, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy przez około 25 minut do miękkości składników. Doprawiamy do smaku.
Powstały sos łączymy z makaronem. Przed podaniem możemy posypać posiekaną natką pietruszki.