Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na makaron z klopsikami i sosem pomidorowym.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1300
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39349
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1300
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39349
Składniki
Mięso wymieszać z bułką tartą, czosnkiem, jajkiem oraz przyprawami. Rozgrzać olej na płytkiej patelni i partiami obsmażyć klopsiki na równomiernie złoty kolor, często obracając. Rozgrzać oliwę w rondlu, wrzucić cebulę i czosnek, obsmażyć przez 1-2 minuty, aż zmięknie. Dodać pomidory i doprawić przyprawami do smaku. Na lekkim ogniu przez 10-15 minut. Przełożyć do sosu klopsiki i wszystko jeszcze chwilę podsmażyć. W czasie dochodzenia sosu ugotować makaron al dente w dużym garnku osolonej energicznie wrzącej wody. Ugotowany makaron przełożyć na półmisek i polać sosem z pulpetami. Podawać z pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią.