Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na makaron z klopsikami i sosem pomidorowym.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1220
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 331
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1220
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 331
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
Mięso wymieszać z bułką tartą, czosnkiem, jajkiem oraz przyprawami. Rozgrzać olej na płytkiej patelni i partiami obsmażyć klopsiki na równomiernie złoty kolor, często obracając. Rozgrzać oliwę w rondlu, wrzucić cebulę i czosnek, obsmażyć przez 1-2 minuty, aż zmięknie. Dodać pomidory i doprawić przyprawami do smaku. Na lekkim ogniu przez 10-15 minut. Przełożyć do sosu klopsiki i wszystko jeszcze chwilę podsmażyć. W czasie dochodzenia sosu ugotować makaron al dente w dużym garnku osolonej energicznie wrzącej wody. Ugotowany makaron przełożyć na półmisek i polać sosem z pulpetami. Podawać z pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią.