Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na makaron z klopsikami i sosem pomidorowym.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 44
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2581
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3824
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 44
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2581
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3824
Składniki
Mięso wymieszać z bułką tartą, czosnkiem, jajkiem oraz przyprawami. Rozgrzać olej na płytkiej patelni i partiami obsmażyć klopsiki na równomiernie złoty kolor, często obracając. Rozgrzać oliwę w rondlu, wrzucić cebulę i czosnek, obsmażyć przez 1-2 minuty, aż zmięknie. Dodać pomidory i doprawić przyprawami do smaku. Na lekkim ogniu przez 10-15 minut. Przełożyć do sosu klopsiki i wszystko jeszcze chwilę podsmażyć. W czasie dochodzenia sosu ugotować makaron al dente w dużym garnku osolonej energicznie wrzącej wody. Ugotowany makaron przełożyć na półmisek i polać sosem z pulpetami. Podawać z pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią.