Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na makaron z klopsikami i sosem pomidorowym.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19204
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13011
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1647
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232080
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19204
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13011
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1647
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232080
Składniki
Mięso wymieszać z bułką tartą, czosnkiem, jajkiem oraz przyprawami. Rozgrzać olej na płytkiej patelni i partiami obsmażyć klopsiki na równomiernie złoty kolor, często obracając. Rozgrzać oliwę w rondlu, wrzucić cebulę i czosnek, obsmażyć przez 1-2 minuty, aż zmięknie. Dodać pomidory i doprawić przyprawami do smaku. Na lekkim ogniu przez 10-15 minut. Przełożyć do sosu klopsiki i wszystko jeszcze chwilę podsmażyć. W czasie dochodzenia sosu ugotować makaron al dente w dużym garnku osolonej energicznie wrzącej wody. Ugotowany makaron przełożyć na półmisek i polać sosem z pulpetami. Podawać z pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią.