Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z kreuzerem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmaż je w rondlu na oliwie, dodaj mąkę, podsmaż, wlej bulion. Dodaj pomidory i koncentrat.
Dopraw solą i pieprzem i duś 6-8 minut. Brokuły podziel na różyczki, a łodygi pokrój na kawałki. Dodaj do sosu, gotuj jeszcze 3-4 minuty.
Pieczarki pokrój i usmaż na maśle. Dopraw solą i pieprzem. Szynkę pokrój. Zetrzyj na tarce ser. Ugotuj makaron. W naczyniu do zapiekania wymieszaj wszystkie .
Wlej gorący sos pomidorowy i posyp startym serem. Piecz 25 minut. Udekoruj świeżym tymiankiem.
RADA: Dopraw sos gotową przyprawą do pizzy.Źródło: Olivia