Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam makaron z krewetkami i pomidorkami w sosie śmietanowym z natką pietruszki.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
        
        
                Składniki
Krewetki należy rozmrozić, oczyścić, oderwać ogonki, opłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż drobno posiekaną cebulę, dodaj masło, oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem chwilę podsmaż. Dodaj krewetki i smaż około minutę często mieszając, dopraw do smaku solą i pieprz. Następnie dodaj pokrojone na ćwiartki pomidorki oraz natkę pietruszki , wymieszaj i smaż około minuty. Wlej śmietanę i zagotuj, gotuj około minuty. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Makaron ugotuj według przepisu . Odcedzony makaron dodaj do sosu, wymieszaj i wszystko razem podgrzej .