Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam makaron z krewetkami i pomidorkami w sosie śmietanowym z natką pietruszki.
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 409
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3140
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 190
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 409
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3140
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 190
Składniki
Krewetki należy rozmrozić, oczyścić, oderwać ogonki, opłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż drobno posiekaną cebulę, dodaj masło, oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem chwilę podsmaż. Dodaj krewetki i smaż około minutę często mieszając, dopraw do smaku solą i pieprz. Następnie dodaj pokrojone na ćwiartki pomidorki oraz natkę pietruszki , wymieszaj i smaż około minuty. Wlej śmietanę i zagotuj, gotuj około minuty. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Makaron ugotuj według przepisu . Odcedzony makaron dodaj do sosu, wymieszaj i wszystko razem podgrzej .