Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam makaron z krewetkami i pomidorkami w sosie śmietanowym z natką pietruszki.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 317
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1440
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 481
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1195
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 317
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1440
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 481
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1195
Składniki
Krewetki należy rozmrozić, oczyścić, oderwać ogonki, opłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż drobno posiekaną cebulę, dodaj masło, oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem chwilę podsmaż. Dodaj krewetki i smaż około minutę często mieszając, dopraw do smaku solą i pieprz. Następnie dodaj pokrojone na ćwiartki pomidorki oraz natkę pietruszki , wymieszaj i smaż około minuty. Wlej śmietanę i zagotuj, gotuj około minuty. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Makaron ugotuj według przepisu . Odcedzony makaron dodaj do sosu, wymieszaj i wszystko razem podgrzej .