Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam makaron z krewetkami i pomidorkami w sosie śmietanowym z natką pietruszki.
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27314
Polecam, pychota.
Odsłon: 230
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 48
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27314
Polecam, pychota.
Odsłon: 230
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 48
Składniki
Krewetki należy rozmrozić, oczyścić, oderwać ogonki, opłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż drobno posiekaną cebulę, dodaj masło, oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem chwilę podsmaż. Dodaj krewetki i smaż około minutę często mieszając, dopraw do smaku solą i pieprz. Następnie dodaj pokrojone na ćwiartki pomidorki oraz natkę pietruszki , wymieszaj i smaż około minuty. Wlej śmietanę i zagotuj, gotuj około minuty. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Makaron ugotuj według przepisu . Odcedzony makaron dodaj do sosu, wymieszaj i wszystko razem podgrzej .