Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kurczakiem nie wymaga wyszukanych składników, właściwie przygotujesz go z prostych produktów, które możesz mieć w domu każdego dnia. Prostota, minimalizm i dobry smak – to wszystko, co łączy to danie!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 151
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 18
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17350
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 151
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 18
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17350
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedź, ale zostaw ok. 100 ml wody z gotowania.
Pokrój czosnek w cienkie plasterki.
Filety pokrój na średniej wielkości kotlety. Dopraw solą, pieprzem, papryką i natką pietruszki dokładnie z każdej strony.
Rozgrzej oliwę na dużej patelni i smaż kurczaka na złoty kolor z każdej strony przez kilka minut. Gotowego kurczaka przełóż na talerz i odstaw.
Na tej samej patelni dodaj odrobinę oliwy i masło, a następnie wrzuć czosnek. Podsmaż go krótko, tylko do momentu aż zacznie pachnieć. Wlej śmietankę kremówkę i doprowadź do zagotowania. Dodaj usmażonego kurczaka i gotuj razem przez 2-3 minuty. Wsyp starty parmezan i mieszaj aż sos się zagęści. W razie potrzeby dodaj trochę wody z makaronu.
Dodaj ugotowany makaron do sosu i dokładnie wymieszaj. Dopraw całość do smaku solą i pieprzem.