Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cenię dania, które przygotowuje się w kilka chwil. Często dodaję do nich sezonowe warzywa. Poniższy przepis dedykuję smakoszom bobu.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19394
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232230
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19394
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232230
Składniki
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą do drobiu. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Orzeszki nerkowca siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Liście bazylii drobno siekamy. Orzeszki, czosnek i bazylię łączymy z oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odcedzamy, mieszamy z sosem bazyliowym, Na wierzchu układamy ugotowany bób i kawałki kurczaka.