Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cenię dania, które przygotowuje się w kilka chwil. Często dodaję do nich sezonowe warzywa. Poniższy przepis dedykuję smakoszom bobu.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3550
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 194
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3550
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 194
Składniki
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą do drobiu. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Orzeszki nerkowca siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Liście bazylii drobno siekamy. Orzeszki, czosnek i bazylię łączymy z oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odcedzamy, mieszamy z sosem bazyliowym, Na wierzchu układamy ugotowany bób i kawałki kurczaka.