Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 218
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3586
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 218
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3586
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do kurczaka - wstawiamy do lodówki. Kurki dokładnie oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę siekamy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.
Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cebulę i szklimy, dodajemy czosnek i po 1-2 minutach kurki. Smażymy przez 10 minut często mieszając, doprawiamy solą i pieprzem. Zawartość patelni przekładamy do rondla, podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem.
Nastawiamy wodę na makaron. Kurczaka smażymy na oleju, dodajemy razem z posiekanym rozmarynem do kurek. Dusimy jeszcze 10 minut. Doprawiamy całość do smaku papryką, solą i pieprzem, dodajemy śmietanę i na koniec koperek.
Kiedy makaron będzie już gotowy wrzucamy go do sosu i mieszamy. Już na talerzach posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i parmezanem.