Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 251
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 82
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 122
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 251
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 82
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 122
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do kurczaka - wstawiamy do lodówki. Kurki dokładnie oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę siekamy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.
Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cebulę i szklimy, dodajemy czosnek i po 1-2 minutach kurki. Smażymy przez 10 minut często mieszając, doprawiamy solą i pieprzem. Zawartość patelni przekładamy do rondla, podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem.
Nastawiamy wodę na makaron. Kurczaka smażymy na oleju, dodajemy razem z posiekanym rozmarynem do kurek. Dusimy jeszcze 10 minut. Doprawiamy całość do smaku papryką, solą i pieprzem, dodajemy śmietanę i na koniec koperek.
Kiedy makaron będzie już gotowy wrzucamy go do sosu i mieszamy. Już na talerzach posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i parmezanem.