Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 587
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 587
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do kurczaka - wstawiamy do lodówki. Kurki dokładnie oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę siekamy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.
Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cebulę i szklimy, dodajemy czosnek i po 1-2 minutach kurki. Smażymy przez 10 minut często mieszając, doprawiamy solą i pieprzem. Zawartość patelni przekładamy do rondla, podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem.
Nastawiamy wodę na makaron. Kurczaka smażymy na oleju, dodajemy razem z posiekanym rozmarynem do kurek. Dusimy jeszcze 10 minut. Doprawiamy całość do smaku papryką, solą i pieprzem, dodajemy śmietanę i na koniec koperek.
Kiedy makaron będzie już gotowy wrzucamy go do sosu i mieszamy. Już na talerzach posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i parmezanem.