Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie, pożywne i wartościowe danie, świetnie sprawdzające się na obiad jak i kolacje!
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 318
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65131
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 892
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 318
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65131
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 892
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5834
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
Na patelni na oliwie smażmy pokrojonego w kostkę kurczaka, doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone mięso przekładamy ma miseczkę (chyba że posiadamy drugą patelnię).
Na drugiej patelni (lub na tej po kurczaku) na oliwie podsmażyć drobno posiekaną cebulkę. Jak cebulka się zeszkli dorzucić posiekany czosnek chwile smażymy i wrzucamy szpinak (nie trzeba rozmrażać wystarczy że tłuczkiem do mięsa rozbijemy na kawałki mrożonkę). Gdy szpinak wyraźnie zmieni kolor, doprawiamy solą, pieprzem, łyżeczką ziół prowansalskich. Dodajemy serek topiony i dokładnie mieszamy do połączenia się składników.
Do szpinaku wrzucamy upieczonego wcześniej kurczaka, mieszamy.
Wrzucamy ugotowany makaron i delikatnie mieszamy aż "sos" pokryje cały makaron.