Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka penne z kurczakiem i szpinakiem, otulone aksamitnym, śmietanowym sosem. Tego dania raczej nie nie trzeba przedstawiać. Trzeba po prostu zrobić i zjeść. Polecam, Arek Gie
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 297
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7500
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 297
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7500
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy, pamiętając by zostawić trochę wody z gotowania w razie potrzeby, gdyby sos był zbyt gęsty.
Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym maśle. Po chwili dodajemy posiekaną cebulę. Gdy cebula będzie szklista, dodajemy szpinak, chwilę razem smażymy, podlewamy śmietanką.
Po 5 minutach duszenia, dodajemy makaron. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy, do smaku doprawiając solą i pieprzem.