Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i smaczne. Makaron dowolny...zwykle to, co mamy pod ręką. Można zrobić bez mięsa, dodając np ulubione warzywa. Lubimy freestyle w kuchni, uwielbiamy wyciągać składniki i mieszać w garach...
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8166
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 415
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8166
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 415
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Cebulę siekamy i dusimy, pod przykryciem (mały ogień) razem z pokrojonym w dużą kostkę, kurczakiem. Zalewamy passatą pomidorową wymieszaną z sambal oelek, dodajemy pokrojone na plasterki, pieczarki. Dusimy na małym ogniu 15 min, od czasu do czasu mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.