Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
Pierś kurczaka pokroić w paski. Cebulę i czosnek posiekać. Mięso oprószyć solą i odstawić na 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej z masłem ,podsmażyć cebulę i pokrojoną w kostkę marchew. Dodać kurczaka i smażyć ,od czasu do czasu mieszając, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek. W międzyczasie w dużej ilości osolonej wody ugotować makaron al dente. Odcedzić. Mąkę rozprowadzić w zimnej wodzie, dodać do kurczaka, wymieszać i chwilę gotować. Dodać odcedzony groszek konserwowy. Całość zalać śmietaną i chwilę gotować. Doprawić solą i pieprzem. Dodać makaron ,wymieszać. Można posypać natką pietruszki.