Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6322
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6322
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Składniki
Pierś kurczaka pokroić w paski. Cebulę i czosnek posiekać. Mięso oprószyć solą i odstawić na 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej z masłem ,podsmażyć cebulę i pokrojoną w kostkę marchew. Dodać kurczaka i smażyć ,od czasu do czasu mieszając, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek. W międzyczasie w dużej ilości osolonej wody ugotować makaron al dente. Odcedzić. Mąkę rozprowadzić w zimnej wodzie, dodać do kurczaka, wymieszać i chwilę gotować. Dodać odcedzony groszek konserwowy. Całość zalać śmietaną i chwilę gotować. Doprawić solą i pieprzem. Dodać makaron ,wymieszać. Można posypać natką pietruszki.