Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3900
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19831
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2968
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4122
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3900
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19831
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2968
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4122
Składniki
Pierś kurczaka pokroić w paski. Cebulę i czosnek posiekać. Mięso oprószyć solą i odstawić na 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej z masłem ,podsmażyć cebulę i pokrojoną w kostkę marchew. Dodać kurczaka i smażyć ,od czasu do czasu mieszając, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek. W międzyczasie w dużej ilości osolonej wody ugotować makaron al dente. Odcedzić. Mąkę rozprowadzić w zimnej wodzie, dodać do kurczaka, wymieszać i chwilę gotować. Dodać odcedzony groszek konserwowy. Całość zalać śmietaną i chwilę gotować. Doprawić solą i pieprzem. Dodać makaron ,wymieszać. Można posypać natką pietruszki.