Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, tanio i smacznie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8417
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8417
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Składniki
Makaron ugotować, przecedzić i przelać zimną wodą.
Czosnek i cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na oleju.
Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i wymieszać. Dodać do czosnku i cebuli, smażyć do całkowitego wyparowania wody.
Śmietanę wymieszać z oregano, vegetą, pieprzem i wodą. Wlać na patelnię do mięsa, gotować aż sos zgęstnieje (ok. 10 minut).
Wszystko wymieszać z makaronem. SMACZNEGO.