Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są takie dni, kiedy chce się zjeść coś konkretnego, smacznego, przede wszystkim szybkiego w przygotowaniu. Makaron zawsze jest najlepszym wyjściem. Do 25 minut i wszystko gotowe. A ten ser <3 Sama rozkosz.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy szpinak i posiekaną cebulę. Dodajemy szczyptę soli, smażymy. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone w kostkę filety z kurczaka. Oprószamy pieprzem, chwilę smażymy, za pomocą łyżki cedzakowej, wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym. W tym samym czasie wlewamy garnka gorący rosół w którym rozpuszczamy ser, dodajemy śmietanę i podgrzewamy pod przykryciem do całkowitego połączenia ze śmietaną. Dodajemy mięso i szpinak, po chwili makaron, dokładnie łączymy z sosem.