Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kurkami i kurczakiem
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 114
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 33
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 114
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 33
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, posypać solą pieprzem, słodką papryką i łyżką mąki. Wymieszać i krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Zdjąć w ognia i na tej samej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną i kostkę, gdy zacznie się rumienić dodać oczyszczone kurki. Większe pokroić na mniejsze cześci. Całość posolić i smażyć 5 minut. Po tym czasie wlewamy śmietankę, pół szklanki wody z gotowania makaronu i całość trzymamy na ogniu jeszcze 3 minuty. Na koniec dodajemy świeżo zmielono pieprz, posiekaną natkę pietruszki i parmezan. Łączymy z ugotowanym makaronem. Smacznego! *Aby oczyścić kurki przekładam je do miski, posypuje solą , zalewam bardzo ciepłą wodą i mieszam. Piach opada na dno. czynność powtarzamy 3 razy.