Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowe w przygotowaniu, smaczne, nietuzinkowe danie :-)
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2196
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23119
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2196
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23119
Składniki
Kurki należy porządnie umyc w wodzie, wysuszyć, większe przekroić na pół. Cebulę i czosnek pokroic w kostkę. Cebulę smażyc kilka minut na oleju, dodać czosnek i po chwili dodać kurki, wymieszać, smażyć ok. 10 min. aby grzyby lekko zmiękły. Wlac śmietankę, przyprawić solą i piperzem. Gotowac 2-3 min. Jeśli sos jest rzadki mozna dodać kawałek serka topionego, wymieszac i gotowac chwilkę do jego rozpuszczenia się. Makaron ugotowac al'dente, do makaronu dodac sos, wymieszać. Makaron z sosem przełożyć na talerz i posypać koperkiem
Smacznego :-)