Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowe w przygotowaniu, smaczne, nietuzinkowe danie :-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5670
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 955
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36691
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5670
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 955
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36691
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Składniki
Kurki należy porządnie umyc w wodzie, wysuszyć, większe przekroić na pół. Cebulę i czosnek pokroic w kostkę. Cebulę smażyc kilka minut na oleju, dodać czosnek i po chwili dodać kurki, wymieszać, smażyć ok. 10 min. aby grzyby lekko zmiękły. Wlac śmietankę, przyprawić solą i piperzem. Gotowac 2-3 min. Jeśli sos jest rzadki mozna dodać kawałek serka topionego, wymieszac i gotowac chwilkę do jego rozpuszczenia się. Makaron ugotowac al'dente, do makaronu dodac sos, wymieszać. Makaron z sosem przełożyć na talerz i posypać koperkiem
Smacznego :-)