Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to przepis M. Kuronia,, bardzo dobry, polecam również z innym makaronem np. kokardkami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2039
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3210
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1269
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2027
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2039
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3210
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1269
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2027
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy rozdrobnionego łososia. Po 2-3 minutach dodajemy Mascarpone, dokładnie mieszamy. Gdy ser się rozpuści dodajemy pieprz i koperek lub pietruszkę oraz sok z cytryny. Ugotowany makaron mieszamy z sosem i natychmiast podajemy. Można jeszcze posypać tartym serem np Parmezanem lub Grana Padano. Smacznego.