Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z łososiem, zielonymi szparagami i dodatkiem aromatycznych suszonych pomidorów. To szybkie danie obiadowe lub kolacja na specjalną okazję – gotowe w 25 minut
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5286
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11707
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1305
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5286
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11707
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1305
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy, zachowując 1/4 szklanki wody z gotowania. Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końce. Kroimy na 2–3 części i podsmażamy przez 3 minuty na oliwie. Następnie odkładamy na bok.
Łososia kroimy na większe kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Podsmażamy na tej samej patelni po 2 minuty z każdej strony, również odkładamy na talerz.
Na tej samej patelni podsmażamy drobno pokrojony czosnek. Po 30 sekundach dodajemy pokrojone suszone pomidory i chwile smażymy. Teraz wlewamy śmietankę oraz sok z cytryny, dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej. Dusimy 2–3 minuty.
Na patelnię przekładamy ugotowany makaron, podsmażone szparagi i łososia. Podlewamy wodą z makaronu, by sos był kremowy.
Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron z łososiem jest już gotowy, danie podajemy posypane starrtym parmezanem i posiekaną natką pietruszki. Smacznego