Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z łososiem, zielonymi szparagami i dodatkiem aromatycznych suszonych pomidorów. To szybkie danie obiadowe lub kolacja na specjalną okazję – gotowe w 25 minut
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5960
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1802
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 130
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5960
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1802
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 130
 
         
         
                Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy, zachowując 1/4 szklanki wody z gotowania. Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końce. Kroimy na 2–3 części i podsmażamy przez 3 minuty na oliwie. Następnie odkładamy na bok.
Łososia kroimy na większe kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Podsmażamy na tej samej patelni po 2 minuty z każdej strony, również odkładamy na talerz.
Na tej samej patelni podsmażamy drobno pokrojony czosnek. Po 30 sekundach dodajemy pokrojone suszone pomidory i chwile smażymy. Teraz wlewamy śmietankę oraz sok z cytryny, dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej. Dusimy 2–3 minuty.
Na patelnię przekładamy ugotowany makaron, podsmażone szparagi i łososia. Podlewamy wodą z makaronu, by sos był kremowy.
Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron z łososiem jest już gotowy, danie podajemy posypane starrtym parmezanem i posiekaną natką pietruszki. Smacznego