Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z mięsem"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 244
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 98
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4558
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 116
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 244
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 98
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4558
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 116
Składniki
ok. 25 minut
Cebulę posiekać, czosnek zmiażdżyć, drobno pokroić i rozetrzeć z solą. Mięso z piersi indyka pokroić w dużą kostkę, boczek w nieco mniejszą. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie ze szczyptą szafranu (dzięki temu będzie miał ładny, żółty kolor).
Boczek i mięso usmażyć na rumiano (można dodać trochę oliwy, jeśli boczek jest chudy). Zdjąć z patelni i odłożyć w ciepłe miejsce. Na tę samą patelnię wlać resztę oliwy, nałożyć czosnek i cebulę. Zeszklić, ale nie rumienić, zgasić ogień.
Gotowy makaron przełożyć na patelnię i dokładnie wymieszać z cebulą oraz czosnkiem. Wyłożyć na półmisek, na środku położyć mięso oraz boczek. Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki i ewentualnie parmezanem.Źródło: Twoje Imperium