Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronu podanego w ten sposób nigdy nie odmówię, bo dobrze przyrządzony szpinak jest bardzo dobry. Ponadto danie jest szybkie w przygotowaniu, zdrowe, pożywne i pyszne.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 130
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4161
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 173
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 130
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4161
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 173
Składniki
Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę. Szpinak oczyścić. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju i zeszklić na nim przeciśnięty przez praskę czosnek oraz cebulę. Następnie dodać mięso mielone, podsmażyć. Gdy mięso nie będzie już surowe, dodać szpinak, wymieszać i chwilę podsmażyć. Mąkę rozprowadzić w odrobinie wody i połączyć ze śmietaną, tak aby nie było grudek. Całość wylać na patelnię z mięsem i szpinakiem, wymieszać, zagotować. Sos z mięsem doprawić do smaku. Następnie do ugotowanego makaronu przelać sos, dokładnie wymieszać i podać.