Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i smaczny obiad lub kolację na gorąco:) Makaron z sosem z mięsa mielonego z dodatkiem brokułów.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34148
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34148
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej /ok.2 łyżek/. Cebulę i czosnek drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Podsmażamy do czasu aż będą szkliste. Dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą, pieprzem i curry i mieszając smażymy do czasu aż mięso lekko przyrumieni się. Gorący bulion mieszamy z koncentratem pomidorowym i wlewamy do mięsa. Dusimy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie mięciutkie a sos zacznie lekko gęstnieć. Wrzucamy różyczki brokuła, przykrywamy i dusimy aż brokuł zmięknie. W międzyczasie gotujemy makaron /najlepiej spaghetti lub nitki ale może być inny/. Porcje ugotowanego i odcedzonego makaronu podajemy z przygotowanym sosem. Możemy posypać świeżą natką pietruszki lub startym parmezanem.