Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne warzywo uwielbiane w basenie morza śródziemnego i nie tylko.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2597
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104604
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5903
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2597
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104604
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5903
Składniki
Miałam mrożona okrę, smakiem nie różni się od świeżej i nie traci na jędrności. Rozmroziłam ja, większe pocięłam wzdłuż i w plasterki, małe zostawiłam w całości. Podczas obróbki puszczą zagęszczający sok. Ze znajomymi warzywo ma nazywamy "golone myszy" :D Na patelni lekko zrumieniłam posiekany czosnek, dodałam od razu też chili, fileciki i okrę, gdy całość się lekko podsmażyła dodałam sos pomidorowy, Przesmażyłam całość około 10 minut, dodałam oliwki, kapary i oregano. Dodatki są wystarczająco słone. Ugotowany makaron wrzuciłam na patelnię z sosem i całość posypałam parmezanem.
Smacznego :)