Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne warzywo uwielbiane w basenie morza śródziemnego i nie tylko.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 887
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1803
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6331
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 887
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1803
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6331
Składniki
Miałam mrożona okrę, smakiem nie różni się od świeżej i nie traci na jędrności. Rozmroziłam ja, większe pocięłam wzdłuż i w plasterki, małe zostawiłam w całości. Podczas obróbki puszczą zagęszczający sok. Ze znajomymi warzywo ma nazywamy "golone myszy" :D Na patelni lekko zrumieniłam posiekany czosnek, dodałam od razu też chili, fileciki i okrę, gdy całość się lekko podsmażyła dodałam sos pomidorowy, Przesmażyłam całość około 10 minut, dodałam oliwki, kapary i oregano. Dodatki są wystarczająco słone. Ugotowany makaron wrzuciłam na patelnię z sosem i całość posypałam parmezanem.
Smacznego :)