Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne warzywo uwielbiane w basenie morza śródziemnego i nie tylko.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 137
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 137
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Składniki
Miałam mrożona okrę, smakiem nie różni się od świeżej i nie traci na jędrności. Rozmroziłam ja, większe pocięłam wzdłuż i w plasterki, małe zostawiłam w całości. Podczas obróbki puszczą zagęszczający sok. Ze znajomymi warzywo ma nazywamy "golone myszy" :D Na patelni lekko zrumieniłam posiekany czosnek, dodałam od razu też chili, fileciki i okrę, gdy całość się lekko podsmażyła dodałam sos pomidorowy, Przesmażyłam całość około 10 minut, dodałam oliwki, kapary i oregano. Dodatki są wystarczająco słone. Ugotowany makaron wrzuciłam na patelnię z sosem i całość posypałam parmezanem.
Smacznego :)