Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie włoskich wakacji........
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 59
Dziś do pracy.
Odsłon: 94
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 50
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15365
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 277
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 59
Dziś do pracy.
Odsłon: 94
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 50
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15365
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 277
Składniki
Czosnek drobno posiekać, dodać płatki chili, podsmażyć na dużej patelni z dwiema łyżkami oliwy. Dodać omułki przykryć pokrywką na około 5 minut.
Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, dusić przez około 6-8 minut. Zdjąć z ognia.
W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę. Ugotować makaron, przełożyć do patelni z małżami wlać chlust wody z gotowania. Patelnię postawić ponownie na ogniu, podgrzewać razem przez około minutę. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Porcje makaronu nakładać na talerze, posypać tartą botargą.