Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie włoskich wakacji
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 306
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11120
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3678
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 306
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11120
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3678
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Składniki
Czosnek drobno posiekać, dodać płatki chili, podsmażyć na dużej patelni z dwiema łyżkami oliwy. Dodać omułki przykryć pokrywką na około 5 minut.
Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, dusić przez około 6-8 minut. Zdjąć z ognia.
W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę. Ugotować makaron, przełożyć do patelni z małżami wlać chlust wody z gotowania. Patelnię postawić ponownie na ogniu, podgrzewać razem przez około minutę. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Porcje makaronu nakładać na talerze, posypać tartą botargą.