Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie włoskich wakacji
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10043
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2677
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1819
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 684
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3912
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10043
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2677
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1819
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 684
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3912
Składniki
Czosnek drobno posiekać, dodać płatki chili, podsmażyć na dużej patelni z dwiema łyżkami oliwy. Dodać omułki przykryć pokrywką na około 5 minut.
Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, dusić przez około 6-8 minut. Zdjąć z ognia.
W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę. Ugotować makaron, przełożyć do patelni z małżami wlać chlust wody z gotowania. Patelnię postawić ponownie na ogniu, podgrzewać razem przez około minutę. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Porcje makaronu nakładać na talerze, posypać tartą botargą.