Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie włoskich wakacji
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1190
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2235
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4298
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1190
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2235
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4298
Składniki
Czosnek drobno posiekać, dodać płatki chili, podsmażyć na dużej patelni z dwiema łyżkami oliwy. Dodać omułki przykryć pokrywką na około 5 minut.
Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, dusić przez około 6-8 minut. Zdjąć z ognia.
W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę. Ugotować makaron, przełożyć do patelni z małżami wlać chlust wody z gotowania. Patelnię postawić ponownie na ogniu, podgrzewać razem przez około minutę. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Porcje makaronu nakładać na talerze, posypać tartą botargą.