Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie włoskich wakacji
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 248
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1072
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 248
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1072
Składniki
Czosnek drobno posiekać, dodać płatki chili, podsmażyć na dużej patelni z dwiema łyżkami oliwy. Dodać omułki przykryć pokrywką na około 5 minut.
Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, dusić przez około 6-8 minut. Zdjąć z ognia.
W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę. Ugotować makaron, przełożyć do patelni z małżami wlać chlust wody z gotowania. Patelnię postawić ponownie na ogniu, podgrzewać razem przez około minutę. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Porcje makaronu nakładać na talerze, posypać tartą botargą.