Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne smaki.
Odsłon: 84
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 50
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 69
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 178
Świąteczne smaki.
Odsłon: 84
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 50
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 69
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 178
Składniki
Kupiłam podgotowane nogi ośmiornicy, one dla mnie nigdy nie są wystarczająco miękkie więc je jeszcze gotowałam w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Na oliwie powoli zeszkliłam posiekaną cebulę, dodałam sardele i chili, a po chwili boczniaki i posiekaną ośmiornicę. Gdy całość się podsmażyła dodałam jeszcze obrane i pokrojone z grubsza pomidory, po chwili sos pomidorowy i kapary. Sól raczej nie będzie potrzebna. Ugotowany makaron wrzuciłam na patelnię z sosem, dodałam parmezan i posypałam całość natką
Smacznego :)