Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3850
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 992
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3850
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 992
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Składniki
Kupiłam podgotowane nogi ośmiornicy, one dla mnie nigdy nie są wystarczająco miękkie więc je jeszcze gotowałam w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Na oliwie powoli zeszkliłam posiekaną cebulę, dodałam sardele i chili, a po chwili boczniaki i posiekaną ośmiornicę. Gdy całość się podsmażyła dodałam jeszcze obrane i pokrojone z grubsza pomidory, po chwili sos pomidorowy i kapary. Sól raczej nie będzie potrzebna. Ugotowany makaron wrzuciłam na patelnię z sosem, dodałam parmezan i posypałam całość natką
Smacznego :)