Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7827
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3024
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7827
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3024
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Kupiłam podgotowane nogi ośmiornicy, one dla mnie nigdy nie są wystarczająco miękkie więc je jeszcze gotowałam w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Na oliwie powoli zeszkliłam posiekaną cebulę, dodałam sardele i chili, a po chwili boczniaki i posiekaną ośmiornicę. Gdy całość się podsmażyła dodałam jeszcze obrane i pokrojone z grubsza pomidory, po chwili sos pomidorowy i kapary. Sól raczej nie będzie potrzebna. Ugotowany makaron wrzuciłam na patelnię z sosem, dodałam parmezan i posypałam całość natką
Smacznego :)