Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne danie kuchni greckiej, które usatysfakcjonuje kubki smakowe każdego wielbiciela owoców morza:)
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 35
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2498
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 35
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2498
Składniki
W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, dodać cebulę, czosnek i smażyć przez 5 minut. Wlać wino i doprowadzić do wrzenia. Dodać pomidory, cukier, zioła, pieprz i sól do smaku. Dusić na małym ogniu przez 20 minut.
W tym czasie we wrzącej i osolonej wodzie ugotować al dente makaron. Odcedzić, wrzucić do garnka, dodać 1 łyżkę oliwy i wymieszać.
Do sosu dodać owoce morza. Gotować na małym ogniu przez 5 minut. Wyłożyć na talerze makaron i na to owoce morza z sosem, posypać świeżym oregano. Smacznego.