Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne danie kuchni greckiej, które usatysfakcjonuje kubki smakowe każdego wielbiciela owoców morza:)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, dodać cebulę, czosnek i smażyć przez 5 minut. Wlać wino i doprowadzić do wrzenia. Dodać pomidory, cukier, zioła, pieprz i sól do smaku. Dusić na małym ogniu przez 20 minut.
W tym czasie we wrzącej i osolonej wodzie ugotować al dente makaron. Odcedzić, wrzucić do garnka, dodać 1 łyżkę oliwy i wymieszać.
Do sosu dodać owoce morza. Gotować na małym ogniu przez 5 minut. Wyłożyć na talerze makaron i na to owoce morza z sosem, posypać świeżym oregano. Smacznego.