Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowy comfort food, makaron w sosie serowym i boskie pory!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4683
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4683
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Składniki
Gotuje się białe części pora pokrojone w grubą kostkę z solą, pieprzem i gałką. Zielone części pora można pokroić i wysuszyć na blasze jako dodatek do zup. Beszamel: Rozpuszcza się masło, dodaje mąkę, lekko spienia, potem mieszając wlewa się mleko. Dodaje się starte sery i dolewa jeszcze mleko, bo zgęstnieje i przyprawia się do smaku solą, pieprzem i gałką.
Beszamel/ sos serowy wymieszałam z makaronem a część z odsączonymi porami. Najpierw makaron z serem, potem pory, jeszcze kapary dla smaku, potem znów makaron z serem. Można zapiekać godzinę. Dla pewności przez połowę czasu przykrywam zapiekankę kawałkiem papieru do pieczenia, nie lubię czarnego makaronu.
Smacznego :)