Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z pieczarkami w aksamitnym i aromatycznym sosie.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Pieczarki obrać, umyć i pokroić w grube plastry.
Olej rozgrzać na patelni i dodać pokrojone pieczarki oraz sól do smaku. Smażyć, aż pieczarki odparują całą wodę i lekko się przyrumienią.
Do pieczarek dodać serek oraz 3/4 szklanki wody, dokładnie wymieszać i doprowadzić sos do wrzenia.
Całość przed podaniem posypać świeżo mielonym pieprzem.