Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z pieczarkami

Makaron z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 203 Ocena: 971

Dodano:

Odsłon: 344

Makaron z pieczarkami w aksamitnym i aromatycznym sosie.

Składniki

  • Makaron 300 g
  • Pieczarki 500 g
  • Kremowy serek śmietankowy 200 g (dobrze sprawdza się serek przeznaczony do kanapek)
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
  • Olej do smażenia 3 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

  2. Pieczarki obrać, umyć i pokroić w grube plastry.

  3. Olej rozgrzać na patelni i dodać pokrojone pieczarki oraz sól do smaku. Smażyć, aż pieczarki odparują całą wodę i lekko się przyrumienią.

  4. Do pieczarek dodać serek oraz 3/4 szklanki wody, dokładnie wymieszać i doprowadzić sos do wrzenia.

  5. Całość przed podaniem posypać świeżo mielonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń