Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie danie obiadowe- ulubiony makaron, trochę warzyw, pieczarki i pyszny kremowy sos.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 224
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2725
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 875
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1630
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14375
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 224
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2725
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 875
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1630
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14375
Składniki
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Na dużej, głębokiej patelni podgrzewamy tłuszcz i obsmażamy na gorącym tłuszczu pieczarki , aż wyparuje cały płyn (grzyby lekko solimy w trakcie smażenia).
Następnie dodajemy na patelnię seler i paprykę pokrojone w drobną kostkę. Smażymy całość kilka minut i zalewamy bulionem, dodajemy maggi i ser starty na tarce o drobnych oczkach. Dusimy całość góra 10 minut. Wlewamy kremówkę, doprowadzamy sos do wrzenia.
Doprawiamy jeszcze ewentualnie, jeśli jest taka potrzeba solą, pieprzem i maggi. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany wrzucamy do sosu. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem i natką.
Makaron z pieczarkami gotowy!