Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten makaron z pieczarkami będzie idealny na zabiegane wieczory w ciągu tygodnia, gdy masz ochotę na szybki, smaczny i ciepły posiłek. To danie wymaga tylko garści składników, które zazwyczaj znajdują się w lodówce lub spiżarce. Makaron z pieczarkami będzie odpowiedni dla wegetarian, choć w wersji dla mięsożerców z powodzeniem możesz dorzucić kawałki kurczaka lub pokrojoną w kostkę szynkę. Koloru i dodatkowego smaku potrawie nada papryka, zielony groszek, szpinak lub kalafior.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10060
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10060
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojoną w kostkę lub piórka cebulkę, a po chwili dorzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy warzywa będą błyszczące i zmiękną, dodaj do nich pokrojone w plasterki pieczarki i smaż, aż grzyby puszczą sok i trochę odparują. Następnie dodaj płatki chili i sok z cytryny, a po chwili wlej śmietanę. Pamiętaj, aby wybierać śmietankę o wyższej zawartości tłuszczu, w przeciwnym wypadku sos może się ściąć ze względu na obecność soku z cytryny. Gotuj sos na małym ogniu, aż zgęstnieje, po czym dopraw solą i czarnym pieprzem. Następnie wrzuć ugotowany makaron do sosu i dokładnie wymieszaj, aby sos pokrył makaron.
Wykładaj makaron z pieczarkami na talerze, posyp tartym parmezanem i od razu podawaj.