Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis na szybki obiad
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 46
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 46
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Na suchej patelni uprażyć migdały. Wszystkie składniki pesto umieścić w naczyniu blendera, zmiksować do uzyskania grudkowatej masy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pomidory przekroić na pół, ułożyć na blasze do pieczenia, posypać solą i pieprzem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15 minut.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Do makaronu dodać kilka łyżek pesto, wymieszać. Przekładać na talerze, ozdobić upieczonymi pomidorami, posypać tartym parmezanem.