Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z pigwą i koprem włoskim"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 103
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 103
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
Podsmaż marchewki na oliwie. Dolej wodę, dodaj przyprawy, duś ok. 20 minut. Gdy sos przestygnie, zmiksuj go na gładką masę.
Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojone w cząstki pigwę i koper, dodaj cukier i smaż, aż wa rzywa się skarmelizują (ok. 5 minut).
Podgrzej sos marchewkowy. Dodaj do niego makaron, pigwę, koper włoski i rukolę. Wymieszaj. Podawaj w głębokich miseczkach.Źródło: Olivia