Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna putanesca ze świeżymi pomidorami z dodatkiem polskich kaparów z nasturcji.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11175
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4922
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9703
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11175
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4922
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9703
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1444
Składniki
Na oliwie z oliwek, na bardzo małym ogniu podsmaża się czosnek, anchoviesy i chili. Potem dodaje się obrane i posiekane pomidory, później garść oliwek, i smaży około 15 minut. Sos właściwie będzie słony od dodatków. Takim ostatnim akcentem dodającym smaku i wyrazu są polskie kapry. https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-polskie-kapary,1920029,fafiatko.html Ugotowany makaron dodaje się do sosu, miesza, na talerzach posypuje serem i kaparami.
Smacznego :)