Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron penne gotowany w aromatycznym sosie z pomidorów z dodatkiem ziół.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3755
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3755
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
Cukinię obrać, choć nie jest to konieczne, i pokroić lub zetrzeć na tarce w cienkie plastry, dodać do cebuli, posolić i dusić pod przykryciem.
Pomidory pokroić w kostkę, dodać wraz z przyprawami do cukinii i wszystko dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
Do sosu dodać suchy, nieugotowany makaron, wymieszać, uzupełnić szklanką gorącej wody i podgrzewać powoli pod przykryciem, często mieszając, aż makaron ugotuje się al dente, wówczas zdjąć z płyty grzewczej, aby makaron nie rozgotował się. Jeżeli w trakcie gotowania sos będzie gęsty i będzie przywierał do dna garnka, należy dolać więcej wody.